Hét bier van dé stad Roosendaal…
Website by Evelien Walravens  Copyright SCB
Onze Bieren
Arnulfus 1809 is speciaal ontwikkeld voor de festiviteiten rondom 200 jaar Stadsrechten van Roosendaal. In 1809 bezocht de Koning van Holland, Lodewijk Napoleon, tijdens een reis door Noord-Brabant en Zeeland Roosendaal en verleende stadsrechten aan deze plaats, 4.760 inwoners, vanwege de ‘uitgestrektheid en volkrijkheid’. Lodewijk schonk daarbij gelden voor het bouwen van een katholieke [Sint Jan] en een protestante kerk [Anno 1810]. Arnulfus 1809 is een troebel bier met een amberachtige kleur en heeft een alcoholpercentage van 5.5%. De smaak van dit bier is hop-bitter en het heeft een karamelachtige afdronk. Ook in de geur zijn sporen van karamel terug te vinden. Arnulfus 1809 is gebrouwen naar recept van Peter Broos en bevat 5,5 % alcohol. Ingrediënten: pilsmout, tarwemout en caramout, koriander, hop, gist en water. Arnulfus 1809 bevat bezinksel van gist hetgeen zonder bezwaar kan worden genuttigd.
2 maart 2012 is d Arnulfus Dubbel geintroduceerd. Om aan een recept voor een goede Dubbel te komen hebben we een brouwwedstrijd uitgeschreven. Er waren 5 bieren ingeleverd en tijdens een blindproeverij door leden van het Roosendaals Biergilde kwam dit bier als lekkerste uit de bus. De winnaar van de brouwwedstrijd was: Peter Broos. Arnulfus Dubbel is een speciaal bier van hoge gisting en wordt nu door brouwerij de 3 Horne in opdracht van st. Cerevisiam Bibat naar recept van Peter Broos gebrouwen. Door de nagisting op de fles bevindt zich op de bodem een gistdepot, wat zonder bezwaar genuttigd kan worden.   De ingrediënten bestaan uit water, diverse moutsoorten, zoethout, hop, gist en koriander.
Arnulfus Tripel is in 2005 ontstaan naar aanleiding van een proeverij van het Roosendaals Biergilde. Eén van de leden, Peter Broos, had een eigengebrouwen bier meegenomen dat de leden konden proeven. Dit bier beviel zo goed dat al snel het idee ontstond om het bier voor alle Roosendalers bereikbaar te maken. Tijdens het Hapstap festival van 2006 werd de Arnulfus Tripel met veel succes in Roosendaal geïntroduceerd. Ingrediënten: gevitaliseerd water, diverse moutsoorten,  honing, hop, gist en koriander. Arnulfus Tripel bevat bezinksel van gist hetgeen zonder bezwaar kan worden genuttigd.
Arnulfus zeer Stout  Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Arnilfus Bier hebben we een brouwwedstrijd uitgeschreven waarbij thuisbrouwers van het Roosendaals Biergilde & vrienden hun versie van een Russian Imperial Stout konden brouwen. Tijdens een blindproeverij in April 2016 is De Zeer Stoute Arnulfus geïntroduceerd. De Arnulfus Zeer Stout is een heel toegankelijke Imperial Stout met tonen van koffie en cacao, met een zachte bittere afdronk. De evenwichtige selectie van pilsmout en dieverse donkere en gebrande mouten zorgen voor een perfecte balans. De speciaal voor dit bier geselecteerde gistsoort bezorgt dit bier een bijzonder fijn karakter.  Type: Russian Imperial Stout Alc. 8,8%
Website by Evelien Walravens  Copyright SCB
Het bier van Roosendaal…
Onze Bieren
Arnulfus 1809 is speciaal ontwikkeld voor de festiviteiten rondom 200 jaar Stadsrechten van Roosendaal. In 1809 bezocht de Koning van Holland, Lodewijk Napoleon, tijdens een reis door Noord-Brabant en Zeeland Roosendaal en verleende stadsrechten aan deze plaats, 4.760 inwoners, vanwege de ‘uitgestrektheid en volkrijkheid’. Lodewijk schonk daarbij gelden voor het bouwen van een katholieke [Sint Jan] en een protestante kerk [Anno 1810]. Arnulfus 1809 is een troebel bier met een amberachtige kleur en heeft een alcoholpercentage van 5.5%. De smaak van dit bier is hop-bitter en het heeft een karamelachtige afdronk. Ook in de geur zijn sporen van karamel terug te vinden. Arnulfus 1809 is gebrouwen naar recept van Peter Broos en bevat 5,5 % alcohol. Ingrediënten: pilsmout, tarwemout en caramout, koriander, hop, gist en water. Arnulfus 1809 bevat bezinksel van gist hetgeen zonder bezwaar kan worden genuttigd.
Arnulfus Dubbel is een speciaal bier van hoge gisting en wordt door brouwerij de 3 Horne in opdracht van st. Cerevisiam Bibat naar recept van Peter Broos gebrouwen. Door de nagisting op de fles bevindt zich op de bodem een gistdepot, wat zonder bezwaar genuttigd kan worden. De ingrediënten bestaan uit water, diverse moutsoorten, zoethout, hop, gist en koriander.
Arnulfus zeer Stout  Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Arnilfus Bier hebben we een brouwwedstrijd uitgeschreven waarbij thuisbrouwers van het Roosendaals Biergilde & vrienden hun versie van een Russian Imperial Stout konden brouwen. Tijdens een blindproeverij in April 2016 is De Zeer Stoute Arnulfus geïntroduceerd. De Arnulfus Zeer Stout is een heel toegankelijke Imperial Stout met tonen van koffie en cacao, met een zachte bittere afdronk. De evenwichtige selectie van pilsmout en dieverse donkere en gebrande mouten zorgen voor een perfecte balans. De speciaal voor dit bier geselecteerde gistsoort bezorgt dit bier een bijzonder fijn karakter.  Type: Russian Imperial Stout Alc. 8,8%
Arnulfus Tripel is in 2005 ontstaan naar aanleiding van een proeverij van het Roosendaals Biergilde. Eén van de leden, Peter Broos, had een eigengebrouwen bier meegenomen dat de leden konden proeven. Dit bier beviel zo goed dat al snel het idee ontstond om het bier voor alle Roosendalers bereikbaar te maken. Tijdens het Hapstap festival van 2006 werd de Arnulfus Tripel met veel succes in Roosendaal geïntroduceerd. Ingrediënten: gevitaliseerd water, diverse moutsoorten,  honing, hop, gist en koriander. Arnulfus Tripel bevat bezinksel van gist hetgeen zonder bezwaar kan worden genuttigd.