Hét bier van dé stad Roosendaal…
Website by Evelien Walravens  Copyright SCB
Krant: Roosendaalse Bode 25-09-2016
This entry was posted in
Media
and tagged
RoosendaalseBode
      Krant        
                Media
.                Bookmark the
               permalink
Nieuwe loot aan Arnulfus-stam is Zeer Stout
DOOR ADDO SPRANGERS OP 25 SEPTEMBER 2016 ALGEMEEN
ROOSENDAAL – Het illustere Roosendaalse Bier Gilde heeft ongeveer dertig leden. Eens in de maand houden ze een bierproeverij. In 2005 brouwde een van de leden – Peter Broos – een eigen biertje dat heel goed in de smaak viel. Het gilde vond dat de rest van de stad dit prachtige biertje ook moest proeven en vond een brouwer die bereid was eenmalig een flinke partij te brouwen. Er bleef geen druppel van het bier over en de dorst naar meer was nog niet gelest. Daarom werd besloten het bier op de markt te brengen. In 2006 zag het Roosendaalse biermerk Arnulfus het levenslicht.   Brouwen is niet de doelstelling van het Biergilde. Daarom werd Arnulfus ondergebracht in de Stichting Cerevisiam Bibat, wat zoveel betekent als ‘Gij zult bier drinken’. Peter Broos vormt samen met Eef Stoopendaal, Iwan van Strien en Anton Walravens het stichtingsbestuur. Het ‘Arnulfus Tripel’ bier werd een begrip onder de kenners in de regio. Maar ja, één bier is geen bier, dus de mannen van de stichting wilden meer. Een aanleiding valt altijd te vinden en bij de viering van het feit dat Roosendaal tweehonderd jaar geleden stadsrechten kreeg, brachten ze in 2009 hun tweede biertje uit: de ‘Arnulfus 1809’, opnieuw naar een recept van Peter Broos gebrouwen. Blindproeverij Enkele jaren later begon het weer te jeuken: drie bier is beter dan twee, dus er moest nog een bier komen. Deze keer was de aanpak anders: de leden van het gilde kregen de uitdaging een biertje te brouwen en met een blindproeverij werd het lekkerste recept gekozen. De winnaar was: Peter Broos. Zijn ‘Arnulfus Dubbel’ kwam in 2012 op de markt. Dit jaar wilde de stichting de tiende verjaardag van het merk Arnulfus vieren. Er werd opnieuw een competitie op poten gezet en weer kwam – het wordt saai – een recept van Peter Broos als beste uit de bus.
Website by Evelien Walravens  Copyright SCB
Het bier van Roosendaal…
Krant: Roosendaalse Bode 25-09-2016
Nieuwe loot aan Arnulfus-stam is Zeer Stout
DOOR ADDO SPRANGERS OP 25 SEPTEMBER 2016 ALGEMEEN
ROOSENDAAL – Het illustere Roosendaalse Bier Gilde heeft ongeveer dertig leden. Eens in de maand houden ze een bierproeverij. In 2005 brouwde een van de leden – Peter Broos – een eigen biertje dat heel goed in de smaak viel. Het gilde vond dat de rest van de stad dit prachtige biertje ook moest proeven en vond een brouwer die bereid was eenmalig een flinke partij te brouwen. Er bleef geen druppel van het bier over en de dorst naar meer was nog niet gelest. Daarom werd besloten het bier op de markt te brengen.  In 2006 zag het Roosendaalse biermerk Arnulfus het levenslicht.  Brouwen is niet de doelstelling van het Biergilde. Daarom werd Arnulfus ondergebracht in de Stichting Cerevisiam Bibat, wat zoveel betekent als ‘Gij zult bier drinken’. Peter Broos vormt samen met Eef Stoopendaal, Iwan van Strien en Anton Walravens het stichtingsbestuur. Het ‘Arnulfus Tripel’ bier werd een begrip onder de kenners in de regio. Maar ja, één bier is geen bier, dus de mannen van de stichting wilden meer. Een aanleiding valt altijd te vinden en bij de viering van het feit dat Roosendaal tweehonderd jaar geleden stadsrechten kreeg, brachten ze in 2009 hun tweede biertje uit: de ‘Arnulfus 1809’, opnieuw naar een recept van Peter Broos gebrouwen. Blindproeverij Enkele jaren later begon het weer te jeuken: drie bier is beter dan twee, dus er moest nog een bier komen. Deze keer was de aanpak anders: de leden van het gilde kregen de uitdaging een biertje te brouwen en met een blindproeverij werd het lekkerste recept gekozen. De winnaar was: Peter Broos. Zijn ‘Arnulfus Dubbel’ kwam in 2012 op de markt. Dit jaar wilde de stichting de tiende verjaardag van het merk Arnulfus vieren. Er werd opnieuw een competitie op poten gezet en weer kwam – het wordt saai – een recept van Peter Broos als beste uit de bus.